Updated as part of an extension many years ago, the original kitchen in this Sunshine home needed an update.

Closed off from the adjoining dining/living space, the kitchen felt disconnected from the main living areas in the home.

Kitchen Renovation Before Photo

Initial discussions with our client revealed that organisation was a major problem.

They wanted a well organised space where they could easily entertain their children and grandkids who often gathered in their home.

The brief was simple. Create an open plan kitchen with more bench space and storage.

To achieve the brief, Mary Maksemos from Richmond Showroom, designed a “hidden pantry” with finger-pull handles and sliding concertina doors. This made access to the pantry easy and solved the client’s organisation needs.

However, flow and functionality also needed to be improved.

Adding a new single island bench opened up the workflow and made it easier to access the adjoining dining area.

Pantry with consertina doors to keep kitchen organised

Natural light flowing in from the adjacent windows also helped enhance the design.

Qualia white matte with 3D silver edge and silk white reverse side cabinetry made the kitchen more personal.  The Caesarstone London Grey benchtops blends perfectly with the flooring and the beautiful Franke upright oven.

While the new kitchen now has better flow and warmth, the client loves the hidden pantry and the extra storage in front of the island bench the most.

Kitchen island bench storage.

Stylish and now fully functional, our clients now love entertaining in their new kitchen.

This kitchen renovation in Sunshine, located 13km west of the Melbourne CBD, is an area where period and post-war Melbourne homes are now being renovated.

For other stunning kitchen renovations, check out our Richmond Before and After Industrial Transformation or this beautiful Balaclava Kitchen Renovation.